Монтаж автоматизації протипожежних систем

INL COMPANY

Комплексний супровід протипожежних систем

Наші інженери можуть відповісти вам на всі питання стосовно послуги Монтаж автоматизації протипожежних систем
Договірні відносини.
Успішний досвід проектування і монтажу систем, більше 15 років на ринку!
Ліцензовані послуги.

Одними з найважливіших атрибутів для системи пожежогасіння є їхня автоматизація та диспетчеризація. Ці процеси допомагають налагодити роботу системи, зробити її оперативною, ефективною та функціональною. Вмонтувати систему автоматичного керування вам допоможуть фахівці нашої компанії. Послуга монтажу включає роботи, які пов’язані з електротехнікою і з електричним струмом, а тому їх варто довірити тільки досвідченим професіоналам.

Автоматизація – приведення системи у роботу, без участі в управлінні технологічними процесами. Допомагає заощадити робочу силу, підвищити загальну продуктивність системи.

Диспетчеризація – настоянка системи, за якої вся інформація буде направлена в одне місце, найчастіше це диспетчерська. При цьому за все відповідатиме одна чубчик – диспетчер. Такий хід також допомагає заощадити спільні сили та підвищити працездатність.

Автоматизація та диспетчеризація (монтаж)

Від якості роботи автоматизованої системи пожежогасіння безпосередньо залежить робота всіх управлінських систем. Добре налагоджена робота допомагає оптимізувати роботу пожежного обладнання та підвищити загальну працездатність.

Якщо монтаж виконаний правильно і з урахуванням усіх особливостей будівлі, в якій ведуться роботи, це гарантує тривалу працездатність, як самої системи управління, так і всього обладнання. Саме такий рівень роботи гарантує наша компанія.

У найкоротші терміни наші майстри проведуть монтаж систем автоматичного та диспетчерського управління. Також вони оформлять відповідні документи відповідно до чинної нормативно-правової бази.

Автоматизація та диспетчеризація допоможуть заощадити кошти на обслуговуванні, ремонті систем. Також вони значно підвищать тривалість справної роботи системи та її продуктивність.

Попередньо проводиться проєктування цих систем. Воно також здійснюється досвідченими фахівцями нашої фірми, які мають багаторічний досвід. Після послідовного проєктування за чітко заданим алгоритмом майстри розпочинають процес монтажу. Тут уже враховані всі особливості будівлі, специфіка її будови, а також побажання замовника, яких ми завжди уважно прислухаємося.

Готова робота, безперечно, порадує вас високою якістю виконання та довгостроковою службою.

Особливості монтажу протипожежних систем визначаються питаннями безпеки людей та їхнього майна, тому це заняття – прерогатива професіоналів.

Монтаж проводиться у чотири етапи:

  • прокладання кабелів зв’язку та енергоживлення;
  • інсталяція та підключення протипожежного обладнання;
  • налаштування системи;
  • пуск та перевірка працездатності комплексу протипожежних систем.

Етапи монтажу системи автоматичної пожежної сигналізації

На першому етапі проводиться прокладання кабельних каналів та затягування кабелів згідно з проектом. Важливою особливістю прокладання кабелю є його захищеність каналу, що унеможливлює випадкове або навмисне пошкодження. Потім здійснюється монтаж вентиляційних трас та системи трубопроводів для пожежогасіння, якщо це передбачено технічним завданням.

Другий етап включає монтаж пожежних сповіщувачів, звукових і світлових сповіщувачів та інших елементів протипожежної системи. Особлива увага приділяється монтажу системи електроживлення для пожежної сигналізації, оскільки її надійність має звести до мінімуму можливість знеструмлення системи.

Крім того, на другому етапі встановлюється прийомно-контролююче обладнання, що збирає та обробляє інформацію. Здійснюється монтаж спеціальних засобів спостереження та запобігання загораню, а також системи вентиляції. Для централізованого керування протипожежними системами встановлюється комп’ютер, який повинен знаходитись у недоступному для сторонніх осіб місці. Залежно від комплектації здійснюється монтаж спеціальних установок пожежогасіння (пінних, водяних, аерозольних, порошкових, газових).

На третьому етапі проводиться налагодження всіх встановлених систем (сигналізації, оповіщення та управління евакуацією людей, пожежогасіння, вентиляції, підпору повітря). Прилади та сигнально-пускові пристрої програмуються таким чином, щоб усі протипожежні системи були інтегровані в єдину структуру, що узгоджено функціонує.

Під час пуску протипожежної системи здійснюється тестування систем автоматики у різних режимах. Успішний запуск означає закінчення монтажу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Послуги компанії INL COMPANY:
Монтаж автоматизації протипожежних систем
Обслуговування систем пожежного оповіщення
Розробка проектної документації автоматизації протипожежних систем
Пусконалагоджувальні роботи системи автоматичної пожежної сигналізації
Ремонт систем пожежного оповіщення