Обслуговування систем пожежного оповіщення

INL COMPANY

Комплексний супровід протипожежних систем

Наші інженери можуть відповісти вам на всі питання стосовно послуги Обслуговування систем пожежного оповіщення
Договірні відносини.
Успішний досвід проектування і монтажу систем, більше 15 років на ринку!
Ліцензовані послуги.

Компанія INL COMPANY пропонує послуги з технічного обслуговування систем оповіщення про пожежу будь-якої складності у Києві. Будь-яка сучасна електронна система, і насамперед така відповідальна, як система оповіщення про пожежу та управління евакуацією (СОУЕ) або комплекс протипожежного обладнання іншого профілю, потребує періодичних профілактичних оглядів, а за потреби та ремонтів. Підтримка комплексу протипожежного обладнання у технічно справному стані дозволить навіть у разі виникнення надзвичайної ситуації виключити можливість заподіяння шкоди здоров’ю людей.

Обслуговування систем оповіщення

 

Обслуговування пожежного оповіщення в Києві є однією з головних вимог при перевірках правильності експлуатації будівель та приміщень – наявність контракту на обслуговування та ремонт комплексу протипожежного обладнання зі спеціалізованою компанією, що отримала ліцензію МНС на цей вид робіт.

ПВР комплексу протипожежного обладнання провадиться з періодичністю, передбаченою контрактом, а позаплановий ремонт системи оповіщення про пожежу, терміни якої обумовлені договором, провадиться після пожежі або аварії, спричиненої некваліфікованою експлуатацією обладнання. При відмові комплексу протипожежного обладнання наші фахівці негайно прибувають і усувають неполадки.

 

Обсяги робіт, проведених при ТО та ремонті, результати оглядів та перевірок фіксуються у спеціальному журналі робіт з ТО та ППР, по одному примірнику якого повинні мати та замовник та виконавець.

Контроль якості технічного обслуговування та ремонту систем оповіщення

Забезпечення високої якості робіт стає запорукою безвідмовного функціонування комплексу протипожежного обладнання та відсутністю ризику для людей та обладнання. Контроль якості дозволяє виявити відступи від проєкту системи оповіщення, знайти причини, що їх викликали та розробити заходи щодо недопущення подібного.

Наша компанія INL COMPANY контролює:

  • вхідний – перевірка матеріалів та обладнання, що надходять у роботу;
  • плановий – щоквартальна перевірка за планом-графіком;
  • позаплановий – оперативний контроль за претензіями замовника чи контролюючої інстанції.

Вхідний контроль матеріалів і обладнання, що використовуються в роботі, здійснюється нашими ІТП до моменту поставки їх на об’єкт, а плановий і позаплановий ми виробляємо спільно зі спеціалістами замовника безпосередньо за місцем. За результатами контролю обома сторонами підписується акт, а крім цього вони фіксуються у спеціальному журналі робіт з ТО та ППР.

Вартість обслуговування пожежної системи оповіщення

Вартість технічного обслуговування та ремонту комплексу протипожежного оповіщення визначається розрахунком, з урахуванням кількості та номенклатури обладнання, протяжності кабельних трас, площі та наявності факторів, що ускладнюють експлуатацію, до яких відносяться температурно-вологісні умови, підвищена запиленість, електромагнітні поля високої напруженості та ін. Крім цього враховується також складність обслуговування, в т.ч. робота на висоті.

Базуючись на цій інформації проводиться розрахунок трудовитрат і відповідно вартість періодичного обслуговування СОУЕ та інших комплексів протипожежного обладнання, яка після погодження та затвердження замовником, включається до договору на ТО та ремонт. Вартість ТО та ПВР комплексу протипожежного обладнання може бути знижена у випадку, якщо наша компанія обслуговує на одному об’єкті та інше слаботочне обладнання, зокрема системи відеоспостереження та ОПС.

Визначення ціни ремонту систем оповіщення

Вартість капітального ремонту та обслуговування системи оповіщення відома заздалегідь, оскільки ще на стадії підготовки тексту договору було визначено обсяг робіт, намічених до виконання, а також кількість та найменування позицій обладнання, що підлягають заміні із вартістю нових приладів. Визначити так само витрати на відновлення пошкодженого внаслідок аварії комплексу протипожежного обладнання неможливо. Для того, щоб зрозуміти необхідний обсяг відновлення, спочатку складаються акт огляду та дефектна відомість, в якій фіксується обсяг демонтажу кабельного розведення та обладнання, не придатних для подальшого використання, а також кількість нових матеріалів та приладів. Причому попередні розрахунки та власне роботи з відновлення працездатності СОУЕ мають бути зроблені за лічені дні, оскільки у цей період будівля експлуатується без діючих комплексів протипожежного обладнання.

Чому за обслуговуванням протипожежних систем звертаються до нас

Ремонт та технічне обслуговування системи оповіщення робота переважно трудомістка, що не вимагає, як правило, дорогих матеріальних ресурсів. Однак підтримка комплексу протипожежного обладнання у стані повної готовності – турбота щоденна, оскільки від них залежить життя та здоров’я людей. Тому кілька великих замовників погодилися з нашою пропозицією включити до одного договору як монтаж оповіщення, а й роботи з обслуговування і ремонту.

Причинами цього стало:

  • вигода від об’єднання послуг з монтажу, обслуговування та ремонту;
  • оперативність дій під час ремонту систем;
  • наявність ліцензії на роботи.

Узгоджені графіки ТО та ППР дають нам можливість добре підготуватися до майбутніх робіт та виконати їх за лічені дні, що влаштовує як нас, так і замовника. При виникненні аварійних ситуацій ми реагуємо оперативно та у стислий термін відновлюємо працездатність комплексу протипожежного обладнання. Такий алгоритм діяльності переконав замовників співпрацювати з нашою компанією, і за час спільної роботи вони не мали підстав пошкодувати про зроблений вибір.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Послуги компанії INL COMPANY:
Монтаж автоматизації протипожежних систем
Обслуговування систем пожежного оповіщення
Розробка проектної документації автоматизації протипожежних систем
Пусконалагоджувальні роботи системи автоматичної пожежної сигналізації
Ремонт систем пожежного оповіщення