Ремонт систем пожежної сигналізації

INL COMPANY

Комплексний супровід протипожежних систем

Наші інженери можуть відповісти вам на всі питання стосовно послуги Ремонт систем пожежної сигналізації
Договірні відносини.
Успішний досвід проектування і монтажу систем, більше 15 років на ринку!
Ліцензовані послуги.

Іноді трапляються ситуації, коли на об’єкті існує система автоматичної пожежної сигналізації (АПС), але містилася у непридатному стані. Дуже часто клієнти звертаються до нас із питанням аналізу працездатності наявної системи. Щоб зрозуміти вартість ремонту, необхідно провести ретельне обстеження та діагностику. Часто потрібен ремонт системи пожежної сигналізації під час проведення оздоблювальних робіт та переїзду.

Несправності часто виникають при неправильній експлуатації системи співробітниками обслуговуючої організації, а також службою експлуатації об’єкта. Для того, щоб розпочати ремонт системи АПС, необхідно знати марку обладнання, приблизну площу об’єкта, а також чи є паролі від контролерів та від встановленого програмного забезпечення.

Перевірка працездатності пожежної сигналізації на об’єкті

 
Як відновити пожежну сигналізацію

Перше що необхідно зробити на об’єкті – це провести обстеження системи на несправності, наявність всього обладнання та з’ясувати, чи є виконавча документація.
Закупити обладнання та матеріали, які будуть потрібні для відновлення системи, якщо таких немає на об’єкті.
Відновлення системи починається після визначення стану пожежної сигналізації та її працездатності та займає в середньому від 1 години до 2 тижнів, залежно від площі об’єкта.

Після проведеного ремонту та відновлення системи автоматичної пожежної сигналізації складається акт працездатності системи, у якому зазначається дата ремонту та ступінь готовності сигналізації до роботи.

 

Далі в процесі користування системою, рекомендуємо звертати увагу на несправності та повідомлення, що виникли на пожежному пульті, що вчасно усувати їх. Поточний ремонт пожежної сигналізації дозволить скоротити подальші витрати на обстеження та усунення дефектів.

Вартість ремонту пожежної сигналізації

Вартість перевірки та ремонту пожежної сигналізації залежить від кількості встановленого обладнання, марки системи АПС, а також від того, наскільки легко можна дістатися датчиків системи (наприклад, лінійні пожежні датчики завжди дуже високо). Також можна порахувати ціну, виходячи з квадратних метрів. У будь-якому випадку наші фахівці виконають усі роботи в Києві чи області максимально короткі терміни, від 2 днів на ремонт та відновлення.

Рекомендації щодо ремонту системи

Перед проведенням робіт з ремонту автоматичної пожежної сигналізації пошукайте виконавчу документацію. Це значно полегшить відновлення шлейфів і датчиків, які вбудовані в стелю.
Запитайте паролі від пожежних пультів або конфігурацію баз даних в установників або інженерів. Без доступу до програмного забезпечення в наш час мало що можна зробити.

По можливості намагайтеся змінювати старе обладнання та кабелі на нове та більш досконале. Це позбавить Вас зайвих хибних відпрацювань і дозволить системі працювати стабільніше.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

Послуги компанії INL COMPANY:
Монтаж автоматизації протипожежних систем
Обслуговування систем пожежного оповіщення
Розробка проектної документації автоматизації протипожежних систем
Пусконалагоджувальні роботи системи автоматичної пожежної сигналізації
Ремонт систем пожежного оповіщення